Skip to content

Milieubewust reviewen 🌱🌍

Geen groene sok, wel vooruitstrevend

Wij van Astronautech vinden het milieu belangrijk. Van alle planeten en sterrenstelsels die we tot nu toe kennen, weten we alleen zeker dat op ons kleine planeetje leven is. Natuurlijk verwachten we in de komende honderd jaar andere planeten te koloniseren, maar voor nu moeten we het doen met onze blauw-groene vriend. Dat gaat nog eens een interessante tijd worden met veel technische innovatie! 

Omdat we van zekerheid houden en onze prachtige planeet ook voor komende generaties leefbaar willen houden, draait onze website op volledig groene servers. Ook wij, in de dome, gaan verantwoordelijk om met water, warmte en elektriciteit. Zo zijn bijvoorbeeld alle lampen zuinige LEDs waardoor we 95% minder elektriciteit verbruiken aan licht. We hebben geen eigen pand met bezoeklocatie, maar we delen dit hypermoderne pand met anderen. Daarnaast gaan we bewust om met ons papier, zo printen we zo min mogelijk en proberen zo veel mogelijk digitaal te doen. Bovendien maken we gebruik van zuinige test- en schrijfapparatuur en krijgt alle gereviewde tech een tweede leven of wordt gerecycled.

Onze hoster is een volledig groene hoster. Dat betekent dat al hun servers groen gehost zijn en hiermee bijdragen aan een beter millieu. Niet alleen hun datacentrum is voorzien van groene stroom, ook in hun kantoren wordt er alleen gebruik gemaakt van groene stroom. De afgeschreven hardware wordt altijd gerecycled zodat er niets onnodig verspild wordt. Daarnaast zijn ze sponsor van verschillende groene doelen, omdat ze vinden dat een groen doel net zo belangrijk is als een goed doel. 

In het kort

Zuinig met papier, water en elektriciteit

Gedeeld pand

Tech krijgt tweede leven

100% groene hosting