Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino, ofwel Apple heeft vandaag op hun event een hoop nieuwe apparaten aangekondigd. Eerder dit jaar brachten ze al nieuwe iPhones uit maar nu ook nieuwe versies van de iPad Pro, MacBook (air), grafische processor van de Macbook Pro en voor het eerst in 4 jaar een Mac Mini. Ofwel een hoop leuke goodies maar zoals je kunt verwachten zijn ze wel aan de prijs. Bijna alles is vanaf 6 of 7 november te koop op de website van Apple.

De iPad Pro is ten opzichte van de eerdere iPad pro qua uiterlijk flink veranderd. Zo is de iPad Pro nu beschikbaar andere groottes, namelijk met schermen met een diagonaal van 11 en 12,9 inch. Ook zijn de randen rondom het scherm een stuk kleiner geworden, waardoor de 11 inch versie net zo groot is als de 10,5 inch versie van afgelopen jaar. Deze apparaten hebben 120Hz schermen, een A12X-soc en een USB-C aansluiting maar missen een headphone jack. De prijzen beginnen bij 899 en 1119 euro voor respectievelijk de 64 GB versie van de 11 en 12 inch. Voor de iPad Pro’s is ook een nieuwe Apple Pencil uitgebracht, welke draadloos en magnetisch opgeladen kan worden aan de iPad Pro.

De uitgebrachte MacBooks Airs van 13,3 inch lijken heel erg op de 13,3 inch MacBook Pro’s. Onder andere het scherm heeft een enorme upgrade gehad en is eindelijk een IPS Retina-scherm geworden met een resolutie van 2560×1600 pixels en een vingerafdrukscanner. Het apparaat weegt 1,25kg en is 16mm dik. Het toetsenbord is hetzelfde toetsenbord als dat in de MacBook Pro’s waar over het algemeen veel over wordt geklaagd vanwege de lage travel. Hoe dat bij deze laptop wordt ervaren moeten we nog zien. Voor het goedkoopste model betaal je 1349 Euro en dan krijg je een i5-dual core, 8GB ram en 128GB opslag in de vorm van een SSD. Wil je de versie met 256GB dan mag je diep in de buidel tasten, want daarvoor moet je maar liefs 250 euro meer betalen.

Voor de MacBook Pro komt er een grafische update beschikbaar in de vorm van een sterkere grafische kaart, gemaakt door AMD. AMD kondigde namelijk een Radeon Pro Vega aan voor de MacBook pro. Deze kaarten kunnen tot 60 procent snellere prestaties leveren.

De uitgebrachte Mac Mini heeft een vanaf-prijs van €899,00 voor een versie met een 3,6GHz quad core i3, 8GB DDR4 RAM en een PCIe-SSD van 128GB. Ook is er een hexacore model beschikbaar met 8GB RAM en een PCIe-SSD van 256GB voor een meerprijs van 350 Euro.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.