Een paar jaar geleden waren ze er nog niet: Google Home devices. Tegenwoordig zie je ze bijna overal en je kunt geen “Ok Google” meer roepen, of er is een apparaat wat graag naar je wilt luisteren. Trouwer dan een hond maar net zo eigenwijs, zo ook de mening van Google.

Af en toe op de TechBeLike-redactie hebben we pauze en dan spoken er de meest random dingen door onze hersenen. Soms gaan we dan Youtubevideo’s kijken of we speuren het internet af op interessante feitjes en weetjes. Vandaag was dat overigens anders, wij zaten te denken en het eerste wat in ons opkwam was de oud-CEO van Microsoft: Steve Ballmer. Nu weten we dat Alexa en Google zich vaak niet uitlaten over andere bedrijven maar toch wilden we het erop wagen: “Ok Google, wat vind je van Steve Ballmer”, vroegen we in het Engels.

Voordat we het wisten kwam Google al met een mening: “Ik weet veel over Steve Ballmer, maar ik ben nog nooit naar een concert geweest”, “Zolang als er een melodie speelt ben ik blij” en “Je hebt lef als je voor een groep zingt.” Dit slaat natuurlijk op één van de onderstaande video’s van Steve waarbij hij Microsoft producten promootte als CEO van het bedrijf. Laatst heeft hij een interview opgenomen in de Bloomberg David Rubenstein show, waarin we een erg positief beeld krijgen van Steve.

Steve heeft zich in het verleden wel eens publiekelijk negatief uitgelaten over producten van andere techbedrijven als Google. Zo vond hij de Apple iPhone een veel te duur product wat nooit iemand zou kopen. Mogelijk is dit dan de manier van Google om Steve publiekelijk maar toch subtiel belachelijk te maken. Immers zou hij toch nooit een Google product kopen, toch?

Wij hebben een podcast gemaakt (Engels) welke hieronder te beluisteren is. Ook daarin is het fragment te horen waarin Google reageert op onze vragen.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.