Met veel trots presenteert de TechBeLike redactie de nieuwe huisstijl. Met deze huisstijl stralen we meer kennis en professionaliteit uit omdat de huisstijl eenvoudiger is geworden. Zo is de gehele website op de schop genomen en niet alleen de frontpage.

Allereerst hebben we een nieuw logo. Het vorige logo dekte de lading niet geheel aangezien lezers een associatie kregen met de duim van Facebook. Professioneel User-Experience designer Martijn de Graaf heeft vervolgens voor ons een idee voor een logo uitgewerkt waaraan wij nog enkele aanpassingen hebben gedaan. Wij willen Martijn daarom enorm bedanken voor zijn inspanningen.

De volgende punten leidden ons tot de keuze voor het design:

  • De associatie met tech moest duidelijk zijn (computer chip)
  • Het moest duidelijk zijn dat we producten beoordelen (duim)
  • Het moest duidelijk zijn dat we van tech houden (duim)
  • De kleuren bestaan uit goud, zilver, wit, grijs en zwart om zo het goud extra eruit te laten springen zonder dat het afdoet aan de professionele stijl.

Met het logo moesten natuurlijk ook de awards meeveranderen. Deze zijn identiek aan het huidige logo voor herkenning, maar dan zijn ze alleen goudkleurig of zilverkleurig om duidelijk aan te geven wat voor award het is.

Daarnaast hebben we de homepagina een volledige makeover gegeven waarbij meer ruimte is voor onze adverteerders. Zo is het nu eenvoudiger dan ooit om contact op te nemen met TechBeLike aangezien er onderaan de pagina een contact-knop is ingebouwd. Onderaan de webpagina zijn onze herontworpen awards prominent zichtbaar.

Ook is de website nu een stuk beter te lezen op mobiele apparaten, het menu is overzichtelijker en de zoekfunctie werkt beter. Ook is het nu eenvoudiger dan ooit om “widgets” toe te voegen aan pagina’s. Tot slot is het lettertype veranderd naar Helvetica 14 en het goud is op elke pagina gelijk aan kleurcode #FCC700.

Wij hopen dat de website nu beter leesbaar is dan ooit tevoren. Indien je opmerkingen hebt over het design kan je altijd contact opnemen met ons. Sommige pagina’s zijn nog niet zo gemigreerd als ze zouden moeten zijn. Wij werken er in dat geval dan ook hard aan dat zo snel mogelijk opgelost te krijgen! Wij horen verder altijd graag je mening!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.