Skip to content

Awards

That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind.

Onze awards zijn, zoals je van ons mocht verwachten, space patches. Deze space patches worden normaal gesproken gedragen door astronauten en personeel die te maken hebben met een bepaalde ruimtevaartmissie. Deze space patches, ook wel mission patch genoemd, worden van oudsher gestikt op het ruimtepak van de astronauten. De eerste space patch werd gedragen door de russische cosmonaute Valentina Tereshkova op de Vostok 6 missie in 1963. Nadat NASA luchtmacht piloot en astronaut Gordon Cooper dit idee pitchte bij NASA, begon NASA vanaf 1965 met het gebruik ervan.

Wij kunnen twee soorten patches aan een product toekennen, dit betreft de sterren patch en de master patch. De sterrenpatch wordt bepaald aan de hand van de toekende eindscore van een product. De master patch wordt toegekend aan de hand van een bepaalde speciale eigenschap van een product.

Alle awards en Astronautech logo’s zijn via onderstaande knop gratis te downloaden als .zip-bestand. Er is een read me bijgesloten met informatie over het gebruik van de awards en het logo. Voor het openen op Windows computers is geen extra software benodigd.

Sterren patch

De sterren patch wordt toegekend aan de hand van de door het product behaalde score. Deze score loopt van 1 tot 5 sterren. De oude scores, nog afkomstig van TechBeLike kunnen worden vertaald naar sterren via het volgende schema:

5 sterren: 90-100
4 sterren: 70-89
3 sterren: 50-69

Master patch

De master patches worden toegekend aan de hand van speciale eigenschappen van producten. Er zijn zes master patches, waarvan er één per product kan worden toegekend. Deze patches zijn in onderstaande volgorde: Dream, Green, Innovative, Spaceworthy, Beyond en Houston. De overheersende eigenschap bepaalt bij twijfel welke patch er aan het product wordt toegekend. Meer informatie over deze patches is vinden bij de awards zelf:

NEEM CONTACT OP

Laat een rocket scientist naar jouw product kijken!

Zoek contact 👽